PLENKOVIĆEV ODGOVOR MILANOVIĆU Neki odmaraju, a neki rade - Kanal 5

PLENKOVIĆEV ODGOVOR MILANOVIĆU Neki odmaraju, a neki rade

Premijer Plenković u svojoj je izjavi, vezano za priopćenje iz Ureda predsjednika RH, rekao da neki odmaraju, a neki rade, ‘mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman kada je riječ o Bradleyima, borbenim vozilima pješaštva’.

“Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom, kada je riječ o Bradleyima, borbenim vozilima pješaštva, dogovorili puno bolji aranžman za Hrvatsku – i u financijskom smislu i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena. Sljedeći tjedan ćemo malo detaljnije izvijestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade, onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i obranu”, izjavio je Plenković.

Premijer Plenković kaže da taj dokument Inspektorata obrane, nije ni Vladin ni njegov, nego Inspektorata obrane.

“Još jednom upućujem predsjednika da surađuje s ministrom obrane (Mario Banožićem). Njegova konstatacija u pismu koje je uputio meni, da on više ne može surađivati s ministrom obrane je apsolutno neprihvatljiva. Po toj logici bi svatko od nas mogao reći da s nekim ne može i ne želi surađivati. To nije kultura dijaloga u Hrvatskoj 2022. godine i upućujem predsjednika na suradnju i razgovor s ministrom obrane”.

Podsjetio je da je projekt nabave borbenih vozila pješaštva za Hrvatsku vojsku projekt njegove prve vlade 2017. godine.

“Realizirat će se, financijska sredstva bit će osigurana, dobit ćemo sposobnost Hrvatske vojske; tvornica Đuro Đaković specijalna vozila imat će posao i prihode i treće – osnažit ćemo partnerstvo sa Sjedinjenim Državama”, zaključio je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.