PLENKOVIĆEV ODGOVOR MILANOVIĆU Facebook - ratnik je poražen i ponižen - Kanal 5

PLENKOVIĆEV ODGOVOR MILANOVIĆU Facebook – ratnik je poražen i ponižen

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a dao je novu izjavu medijima te odgovorio predsjedniku Milanoviću.

Tema je bila i Milanovićev žestok odgovor na Plenkovićevu izjavu u kojoj je on spominjao i mogućnost opoziva predsjednika. Milanović je Plenkoviću poručio “da jednom u životu bude hrabar, skupi žetončiće, pozove kumove, odriješi kesu i pokrene opoziv”. 

Plenković mu je odgovorio; 

“Teško da može doći do našeg opoziva. Bili su izbori za hrvatski sabor, HDZ je pobijedio, formirali smo vladu i nastavili kontinuitet naše odgovorne politike. Mi ćemo tu odgovornost, to povjerenje birača, nastaviti sljedeće tri godine i četiri-pet mjeseci, usprkos pozivima predsjednika Milanovića. Mogao je nazvati i pitati kuha li se neki opoziv, to nije realno. Zbog njegovih drugara iz Mosta to nije realno.”, rekao je. 

“Predsjednik republike je doživio težak pravni poraz”, govori Plenković ciljajući na odluku Ustavnog suda.

“On je i politički ponižen jer ne može izabrati kandidatkinju kojoj je on ovo priuštio. Otuda ta frustracija. Predsjednik je u cijelosti preuzeo ulogu lidera ljevice. Ja razumijem da je njemu teško, gubi od nas. Nervoza je rezultirala egzaltacijom, možemo govoriti o verbalnoj agresiji, prije svega prema Pupovcu, on bi se njima trebao ispričati. Ja sam na to navikao, ali neki možda nisu, od tog našeg Facebook-junaka. Smatram da bi se on trebao ispričati gospodinu Pupovcu, nizu drugih, javnosti kojoj je ovo priuštio na Cvjetnicu i u Velikom tjednu. To će sigurno naići na odobravanje ove klerikalne desnice Mosta.”, izjavio je Plenković.

“Ja do sada nisam čuo da se izbor predsjednika Vrhovnog suda poistovjećuje s reformom pravosuđa.”, kaže Plenković.

“To ponašanje je nedostojno predsjednika republike”, rekao je još Plenković. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.