PLENKOVIĆ vs. MILANOVIĆ Imam samo jednu poruku što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda: Grow up, respect the law / Odrasti i poštuj zakon! - Kanal 5

PLENKOVIĆ vs. MILANOVIĆ Imam samo jednu poruku što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda: Grow up, respect the law / Odrasti i poštuj zakon!

Premijer Andrej Plenković boravi u Bruxellesu na sastancima s europskim čelnicima, no stigao je odgovoriti predsjedniku Zoranu Milanoviću na njegove poruke.

Samo jedna poruka što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda: grow up, respect the law (odrasti i poštuj zakon). To je jedino što ću reći o tome, a o veleposlanicima ima vremena, poručio je premijer Plenković iz Bruxellesa. 

Nadalje, premijer je izrazio zadovoljstvo susretima s europskim čelnicima te sastankom s izvršnim potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom koji je izravno zadužen pripremu i odobravanje nacionalnih planova oporavka svih država članica EU-a. 

Plenković je komentirao je i nabavu cjepiva te dodao kako ga uvjerava predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen da se nastoje ispuniti obveze po pitanju brže isporuke cjepiva u države članice EU. 

Hrvatska je naručila 6,8 milijuna doza za sada, spremni smo naručiti i više, ali je važno da to što je naručeno dođe što prije, osobito u pogledu turističke sezone, komentirao je premijer.

Komentirao je i nabavu cjepiva od Rusije.

Mi smo u procesu da tražimo od ruske strane informacije o cjepivu. Sputnik traži dozvolu od EU, a kada dođe dozvola može doći i na naše tržite. Mi ćemo puštati na naše tržište samo ono što je odobreno, zato postoje EMA i HALMED, izjavio je premijer Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.