PLENKOVIĆ vs. DOBRONIĆ On ima plaću 3.667 eura, a ja 3.195 eura - Kanal 5

PLENKOVIĆ vs. DOBRONIĆ On ima plaću 3.667 eura, a ja 3.195 eura

Završena je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a po završetku se javnosti obratio premijer Andrej Plenković.

Plenković je rekao što je sve bilo tema na sjednici Predsjedništva, a to su broj zaposlenih koji je najviši i broj nezaposlenih koji je najniži, kao i o politici za mlade.

“Za 40.000 je smanjen broj mladih koji je radio na ugovor na određeno, a za 50.000 povećan broj onih koji rade na ugovor na neodređeno”, dodao je.

Upitan o štrajku u pravosuđu rekao je da je pratio dosta neobičan nastup predsjednika Vrhovnog suda, Radovana Dobronića, na N1. Ponovio je koliko je njegova vlada uložila u pravosudnu infrastrukturu, a jedan od glavnih projekata je Trg pravde. Dodao je da su i povećane plaće sudaca i to za 513 eura.

“Malo me čudi njegova izjava koji je rekao kako je u normalnim demokracijama, što implicira da mi nismo normalna demokracija”, rekao je.

“Što se tiče plaća, predsjednika Vrhovnog suda ima 3.667 eura plaće, a ja 3.195 eura, ministri neki imaju i 2.363 eura. Prema tome svi ovi suci imaju veće plaće od nas. Zaposleni imaju status državnih službenika i namještenika. Pravosudni djelatnici imaju drugi status. Nisam vidio da je netko to pitanje prije pokretao”, dodao je.

“Stvaramo pretpostavke da se sve te nelogičnosti pokuša nakon niza godina staviti u kontekst koji je pravedan. Ministar pravosuđa im je to objasnio i da će doći dodatnog povećanja plaća, ali to se neće dogoditi sada. Mi sve razumijemo, ali postoje nekakvi realni okviri”, napomenuo je Plenković.

“Promjenom za 1 euro da se sudskim službenicima izađe u susret digli bi sve ove službenike s kojima smo postigli dogovor”, tvrdi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.