Plenković: Ovo nije sprint, ali nadamo se da nije ni maraton - Kanal 5

Plenković: Ovo nije sprint, ali nadamo se da nije ni maraton

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade u uvodnom govoru je komentirao povećan broj zaraženih koronavirusom.

Nakon uspješne borbe u prvom valu konstatiramo proteklih dana da je virus ponovno tu, rekao je Plenković i ponovio poteze koje je Vlada uz Nacionalni stožer civilne zaštite napravila od početka epidemije.

Izuzetno povoljna epidemiološka situacija koju smo postigli dovela je do otvaranja granica, ali bili smo svjesni da to predstavlja i ogroman rizik i zato smo se otvorili prema 10-ak zemalja odakle dolazi najviše turista u Hrvatsku, podsjetio je Plenković, dodavši da u Hrvatskoj trenutno boravi više od 200.000 turista.

U proteklih nekoliko dana zabilježen je porast broja zaraženih i to treba poslužiti kao upozorenje da se i dalje trebamo pridržavati mjera, poručio je Plenković, a razumljivo je da nakon popuštanja mjera dođe do opuštanja građana.

“Naš suživot s virusom se nastavlja i toga moramo biti svjesni.”, kazao je Plenković, te dodao da će se učiniti sve da broj zaraženih bude što manjih, ali i da je normalno da će biti nekoliko žarišta.

“Ovo nije sprint, ali nadamo se da nije ni maraton.”, izjavio je premijer Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.