Plenković o Penavi; Nema otrovnih strelica s moje strane, ja ne plačem za nikim pa ni za njim - Kanal 5

Plenković o Penavi; Nema otrovnih strelica s moje strane, ja ne plačem za nikim pa ni za njim

Komentirajući Penavinu izjavu “Ako krenete đonom, dobit ćete lakat”, Plenković je izjavio; “On se očito ne miri s tim što je unutarstranačka demokracija, to je njegov odabir, ja ne plačem za nikim pa ni za njim, niti je gospodin Penava sam Vukovar, to ćete vidjeti danas poslijepodne. To će biti samo jedna crtica u povijesti stranke.”

“Nisam gledao press konferenciju, ali sam primio na znanje tu njeguvu odluku, to je njihov odabir, politički angažman i članstvo u stranci je odluka svakog pojedinca. Ja mu zahvaljujem na doprinosu stranci, nadam se da je i on zahvalan stranci koja je njemu pomogla da postane gradonačelnik. Želim mu svu sreću.”

Na pitanje o gubitku vlasti u Vukovaru; “Lokalni izbori su dogodine i ne očekujem probleme u 5.-oj izbornoj jedinici. On je imao šansu da na unutarstranačkim izborima ostvari uspjeh, ali nije uspio.”

O mogućoj suradnji nakon izbora Plenković je dodao; “Nema nikakvih otrovnih strelica s moje strane, ono što radimo je dobro za Vukovar i dobro za Hrvatsku. Čista obraza, pa i po pitanju procesuiranju ratnih zločina, popisa stanovništva to čemo znaci nakon popisa, po pitanju gospodarskih aktivnosti nema toga šta Vlada nie napravila.

Vidjet ćemo za koga će biti mjesta na listama, rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje ima li na njima mjesta za Brkića i Stiera.

Leave a Comment

Your email address will not be published.