Plenković, Beroš i Jandroković javno se cijepili AstraZenecom - Kanal 5

Plenković, Beroš i Jandroković javno se cijepili AstraZenecom

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, ministar zdravstva, Vili Beroš i predsjednik Hrvatskog Sabora, Gordan Jandroković, u Banskim dvorima javno su se cijepili cjepivom AstraZeneca, a izjavu je potom dao ministar zdravstva Beroš;

“I dalje ćemo predano raditi na procjepljivanju hrvatskih građana kako bismo dalje mogli normalno živjeti i raditi. Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže starom normalnom i uspješnoj turističkoj sezoni. Naravno da su izazovi i dalje pred nama, ali bitno je promišljati o novim varijantama imunološkog odgovora, rekao je Vili Beroš nakon cijepljenj. Vjerujem da smo ovom porukom ponukali i ostale građane da nas prate na ovom putu da suzbijemo ovu epidemiju i normalno živimo.”, rekao je Beroš.

“Ovih bi dana trebalo doći još cjepiva. Više od 90.000 doza i idući tjedan, za sada nema naznaka da bi se poremetila ta dinamika dolaska. Pred niti pola godine nismo još znali ni hoće li biti cjepiva i imali smo brojna pitanja. Sada već imamo odgovor na neka od njih. Neki smatraju da će u Europi biti više od 90 odobrenih cijepiva te da će to bitno ubrzati cijepljenje, ali i smanjiti cijenu cijepiva, ali to su sve za sada nepoznanice”, rekao je ministar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.