Plan boravka turskog predsjednika Tayyipa Erdogana u Hrvatskoj - Kanal 5

Plan boravka turskog predsjednika Tayyipa Erdogana u Hrvatskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan stiže sa suprugom u službeni posjet Hrvatskoj. 

Iz Ureda predsjednika RH, izvijestili su da turski predsjednik dolazi na poziv predsjednika Zorana Milanovića s kojim će se sastati i razgovarati u Uredu Predsjednika Republike u četvrtak ujutro.

“Tijekom službenog posjeta turskog predsjednika predviđeno je potpisivanje nekoliko međudržavnih sporazuma, među kojima su i Memorandumi o razumijevanju između hrvatskog i turskog Ministarstva unutarnjih poslova i to o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama. U nazočnosti predsjednika Milanovića i Erdoğan, sporazume će potpisati ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Turske”, navodi se u priopćenju.

Nadalje, navodi se da će se Milanović i Erdoğan obratiti sudionicima Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma.

“Svoj dolazak na Hrvatsko-turski gospodarski forum potvrdilo je 75 turskih gospodarstvenika, dok se s hrvatske strane očekuje dolazak čak 160 gospodarstvenika. Na gospodarskom formu bit će predstavnici građevinskog sektora, energetike, turizma, prerađivačke industrije, farmaceutske industrije, poljoprivrede, financijskog sektora i drugih gospodarskih grana”, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

U priopćenju se navodi i da će dvojica predsjednika potom prisustvovati svečanom otvaranju Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Tijekom službenog boravka u Hrvatskoj predsjednik Erdoğan sastat će se i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a položit će i vijenac kod Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića u Zagrebu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.