Petogodišnje dijete u Zadru zaraženo koronavirusom - Kanal 5

Petogodišnje dijete u Zadru zaraženo koronavirusom

Stožer civilne zaštite Zadarske županije potvrdio je da je jedno petogodišnje dijete pozitivno je na koronavirus.

Zaraženo dijete nije bilo na Adria Touru, odakle je krenulo novo žarište zaraze koronavirusom, a nakon otkrića da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus. Prema dostupnim informacijama, zaraženo dijete nije bilo na turniru nego se zarazilo na obiteljskom druženju, a jedan od članova obitelji se družio s tenisačima.

“Ono je klinički zdravo i nema nikakvih simptoma bolesti. Ono je tu infekciju dobilo družeći se u obiteljskim kontaktima s tenisačima. Znači, privatno. Nije bilo ni na kakvim turnirima niti na slikanju, nego se radi o manjem djetetu koje su vjerojatno po rukama držali ljudi koji su bili pozitivni i ono je na taj način postalo pozitivno.”, rekao je epidemiolog Medić za Novu TV, te dodao da je dijete u samoizolaciji s roditeljima.

Epidemiolog Alan Medić komentirao je riziku od zaraze koronavirusom; 

“Distanca i i samoizolacija su dvije stvari s kojima možemo dobro funkcionirati u epidemiji. Možemo očekivati pojedinačne slučajeve. Ako ste se samo zagrlili, slikali, bio kratak kontakt, mislim da tu nema opasnosti za građane. Ja na ovu situaciju gledam kao na dobru vježbu “ništa nas ne može iznenaditi”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.