Penava s vijećnicima napušta HDZ, osnivaju novu stranku - Kanal 5

Penava s vijećnicima napušta HDZ, osnivaju novu stranku

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napušta HDZ sa svim viječnicima i vodstvom gradskog odbora stranke, objavio je to na konferenciji na medije.

Penava će se najvjerojatnije dogovoriti za predizbornu suradnju s Miroslavom Škorom, odnosno njegovim Domovinskim pokretom.

“Želim vas izvijestiti da s današnjim datumom iz članstva HDZ-a istupaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik GO HDZ-a Grada Vukovara, svi zamjenici predsjednika odbora HDZ-a, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u gradu, predsjednici temeljnih organizacija”, kazao je Damir Barna.

Penava se novinarima obratio slijedecim uvodnim riječima: “Moram reći da je ovo za nas težak i emotivan ternutak. Napuštamo HDZ, to je svima jasno, i to nam nije drago. Mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni to učiniti. Hvala svima koji su stali uz mene, svima onima koji su nam vjerovali u cijeloj državi i molim ih za razumijevanje i da pročitaju što nam je težnja. Stojimo čvrsto iza stavova, a onaj dio koji to neće moći razumjeti, njih molim za oprost. Sve što činimo, činimo iz ispravnih razloga”.

“HDZ je prevario Vukovar. Mi krećemo svojim putem, jer ovo je ipak gard heroja i mi moramo ostati uspravnima zbog njih i generacije koje trebaju doći. Okrenuli su nam leđa, a još su tražili od nas da te teme pustimo i prepustimo zaboravu”, dodao je. “Razlozi za izlazak iz stranke su – neprocesuiranje ratnih zločina, Vukovar se konstantno od strane sih vlada koristi u marketinške svrhe i treće, popis stanovništva”, izjavio je Penava.

Leave a Comment

Your email address will not be published.