Penava pressicom na pressicu HDZ-a, rastanak se primakao, u srijedu konačan odgovor - Kanal 5

Penava pressicom na pressicu HDZ-a, rastanak se primakao, u srijedu konačan odgovor

Premijer Andrej Plenković na jutrošnjoj je konferenciji za novinare komentiao situaciju u Vukovaru naglasivši kako je samo zahvaljujući Vladi tvornica Borovo opstala i danas funkcionira te time, kako je rekao, posalao informaciju vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi.

Gradonačelnik Ivan Penava je poslijepodne na premijerovu pressicu odgovorio sazivanjem konferencije za medije te vrlo oštro odgovorio premijeru Plenkoviću. Vlada je za Borovo učinila isto koliko ostalih 13 hrvatskih vlada, a Plenkovićeve riječi je doživio kao prijetnju.

“Borovo je u državnom vlasništvu i za njegovo stanje odgovorna je ova vlada, kao i prethodnih 13, poruka premijeru je da ova Vlada i država postoje, prije svega, zahvaljujući angažmanu Vukovara i stradalnika grada Vukovara i da to nikada ne zaboravi ni on ni druga Vlada koja ima doći, a prijetnje tipa ‘lezite dolje’ za Vukovarce su stvar prošlosti”, poručio je Penava premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Ivan Penava će u srijedu na sljedećoj press konferenciji objaviti ostaje li u HDZ-u ili će se pridružiti Miroslavu Škori i njegovoj koaliciji na predstojećim parlamentarnim izborima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.