PEĐA GRBIN (SDP) Možemo je stavilo svoj interes ispred interesa građana, naplatit će im birači, odbijamo točkastu koaliciju - Kanal 5

PEĐA GRBIN (SDP) Možemo je stavilo svoj interes ispred interesa građana, naplatit će im birači, odbijamo točkastu koaliciju

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin govorio je na press konferenciji nakon sjednice stranačkog Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o dobivenoj predizbornoj košarici od Možemo, te rekao da su iz te stranke svoj interes stavili ispred interesa građana, da nije sretan zbog te odluke, ali će SDP nastaviti raditi na svom programu.

Odluka koju je Možemo donijelo je njihova i mi je možemo prihvatiti, ali je druga stvar što o njoj mislimo. Nisam bio sretan, ali nisam ni pretjerano razočaran jer odgovornost za tu odluku je na onima koji su je donijeli, a ocijenit će je birači, rekao je Grbin.

Grbin je izjavio kako je da je SDP od početka godine u kampanji i predstavlja svoje politike i ono što misli da je dobro za Hrvatsku, zato što misli da se Hrvatskom ne upravlja dobro i da je vodi kriminalna organizacija koja uopće ne mari za građane.

“Možemo su izabrali svoj put i za taj put ocjenu, a onda i cijenu naplatit će im birači, pozitivno ili negativno. Mi ćemo dalje po svom i dalje ćemo predstavljati građanima ono što mislimo da je ključno za njihov život. Možemo su stavili interes svoje stranke ispred interesa građana i to je njihovo pravo, a je li ova moja ocjena ispravna reći će birači”, rekao je predsjednik SDP-a.

Za “točkastu koaliciju” koju predlaže Možemo ne mislimo da je to dobro rješenje u ovom trenutku, i način na koji je predstavljen i formuliran nije nešto što nam je prihvatljivo, a ako dođe novi prijedlog, legitimno je da taj prijedlog barem razmotriš prije nego što odlučiš, dodao je Grbin.

“Točkasta koalicija nije ponuđena za neku konkretnu izbornu jedinicu, a mislimo da to za našu stranku i naš izborni rezultat i mogućnost Hrvatske da ostvari bolji rezultat na izborima, nije nešto što bi donijelo korist. Ja ne znam kako bi funkcionirala kampanja u kojoj u jednoj izbornoj jedinici ideš zajedno, a u drugoj izbornoj jedinici taj te partner napada zbog stava koji si iznio”, pita se Grbin.

Grbin kaže i da su gledali opći, javni interes.

“Ima puno kolegica i kolega koji kažu ‘sad će nam biti lakše’ i u mnogome hoće, ali svima nam na prvom mjestu moraju biti građani ove zemlje. Zato jedina koalicija o kojoj namjeravam pregovarati sljedećih godinu dana je koalicija s građanima za bolju Hrvatsku”, rekao je.

A na komentar novinara da su ga Tomislav Tomašević i Sandra Benčić do zadnjeg trenutka uvjeravali da će sve biti u redu i da će sklopiti koaliciju, Peđa Grbin je odgovorio da razgovore u četiri oka ne prepričava., te da nije bilo razgovora ni o jednom kadrovskom rješenju nego o programu.

Suradnja u Zagrebu, rekao je, ovisit će o procjeni jesu li ona i odluke koje ćemo donositi u interesu građana Zagreba. Dok god je tako, ta će suradnja egzistirati, a kada ne bude tako, SDP će odlučiti suprotno, najavio je Grbim.

“Moja zadaća kao lidera najveće stranke ljevice je bila da pokušamo ostvariti suradnju s Možemo, što su oni odbili, a kako je jedan moj kolega rekao – u jednu ruku, pao nam je teret s leđa jer se možemo posvetiti isključivo našim idejama i programima, i to ćemo u godini pred nama činiti”, pojasnio je Grbin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.