PAPA FRANJO Orban mi je rekao da Putin planira završiti rat 9. svibnja - Kanal 5

PAPA FRANJO Orban mi je rekao da Putin planira završiti rat 9. svibnja

Papa Franjo je izjavio da mu je mađarski premijer Viktor Orban prilikom susreta krajem mjeseca travnja rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin planira završiti invaziju Ukrajine 9. svibnja, na ruski Dan pobjede nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu.

Papa je to rekao u velikom intervjuu u današnjem izdanju Corriere della Serra.

Foto: Facebook

“Orban mi je, kad smo se sreli, rekao da Rusi imaju plan i da će sve biti gotovo 9. svibnja. To bi također objasnilo brzinu kojom sve eskalira ovih dana. Jer više nije u pitanju samo Donbas, nego i Krim i Odesa, odnosno zauzimanje ukrajinskih luka na Crnom moru”, izjavio je papa. 

“To neće btii dovoljno za mir. Pesimističan sam, ali moramo napraviti sve što je moguće kako bismo zaustavili rat”, rekao je papa te potvrdio da je spreman otputovati u Moskvu kako bi se susreo s Vladimirom Putinom.

Papa je rat u Ukrajini usporedio s genocidom u Ruandi te dodao kako zasad neće otputovani u Kijev, nego će poslati svog predstavnika.

“Prvo moram ići u Moskvu, moram se susresti s Putinom. Ja sam svećenik, što da radim? Napravi ću sve što mogu, ako Putin otvori vrata”, rekao je papa Franjo.

Leave a Comment

Your email address will not be published.