Palčići ipak nemoraju platiti PDV - Kanal 5

Palčići ipak nemoraju platiti PDV

Na Facebook stranici akcije “Vratimo Palčiće u Petrovu” pokrenuta je peticija sa zahtjevom da se država odrekne PDV-a na kupnju uređaja koji se nabaljaju novčanim sredstvima prikupljenima humanitarnom akcijom..

Pisalo se Poreznoj upravi i Ministarstvu financija, pokrenula peticija, izražavalo ogorčenje i razočaranje na društvenim mrežama prvim reakcijama Porezne uprave … a onda se dogodio preokret.

“Potrebno je napisati zahtjev za povrat s objašnjenjem za što će se konkretno sredstva koristiti i mi ćemo ga u najkraćem roku odobriti”, odgovorio je konačno ministar financija Zdravko Marić.

Ministarstvo financija je potvrdilo da će se država ipak odreći PDV-a na kupnju uređaja iz akcije “Vratimo Palčiće u Petrovu”, u kojoj je do ponedjeljka skupljeno 5.272.940 kuna.

Podsjećamo, kod kupnje prvih uređaja novcem od donacija uputili su zamolbu Poreznoj upravi da ih oslobodi PDV-a te dobili prvu reakciju da su donacije oslobođene plaćanja, ali ne i kupnja samih uređaja. Svojim odgovorom i brzom reakcijom situaciju je i gotovo cijeli milijun Kuna ‘spasio’ ministar financija Zdravko Marić.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.