POPUSTILE SU MJERE Otvorene terase kafića, dozvoljeni sportski treninzi u zatvorenom - Kanal 5

POPUSTILE SU MJERE Otvorene terase kafića, dozvoljeni sportski treninzi u zatvorenom

11.05.2020., Bjelovar - Trecom fazom popustanja mjera u svezi koronavirusa Bjelovarcani su ponajvise s nestrpljenjem docekali otvaranje kafica. Sve ljetne terase su otvorene i bile su popunjene. Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Od danas popuštaju epidemiološke mjere, otvaraju se terase kafića, a sportaši se vraćaju treninzima u dvoranama, a sve uz stroga ograničenja.

Omogućeno je posluživanje gostiju na otvorenim ugostiteljskim terasama uz pridržavanje mjera i radno vrijeme od 6 do 22 sata, rad je dozvoljen samo na otvorenim dijelovima bez pregrada od pleksiglasa i stakla, a obavezno je osigurati razmak od 1,5 metar od svakog stolca i najmanje 3 metra među stolovima, najveći dopušteni broj ljudi na terasi treba istaknuti na ulazu, te postaviti dezinfekcijska sredstva.

U zatvorenom dijelovima ugostiteljskih objekata treba nositi maske, a unutra se ide samo na toalet.

Vezano za sport, omogućeni su treninzi u zatvorenim prostorima uz pridržavanje mjera; prostori se trebaju provjetravati, najveći dopušteni broj ne smije biti veći od jedne osobe na 20 kvadratnih metara dvorane, dopušteni su treninzi bez kontakta sportaša. To znači da se borilačke vještine i slično mogu održavati, ali bez kontakta. Nakon svakog treninga treba temeljito očistiti dvoranu i rekvizite.

Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, a ako je nužno, ne smije biti više od dvije osobe. Obavezne su maske osim za vrijeme vježbanja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.