Otvoren je Festival svjetla Zagreb ove godine veći za 7 novih lokacija - Kanal 5

Otvoren je Festival svjetla Zagreb ove godine veći za 7 novih lokacija

Festival svjetla Zagreb širi se na 7 novih lokacija. Evo što ne smijete propustiti
Foto: Julien Duval

Ovogodišnji Festival svjetla u Zagrebu se održava peto izdanje popularnog Festivala svjetla, kojim Zagrepčani simbolično pozdravljaju proljeće i dolazak duljih i toplijih dana. Festival je otvoren realizacijom laser showa kod Ljetne pozornice Tuškanac.

Festival će trajati od 15. do 19. ožujka, svaki dan od 18 do 23 sata, a posjetitelje će razveseliti i informacija da je ulaz na sve atrakcije besplatan. Evo i koje sve lokacije ćete moći obići i koje su nove lokacije organizatori pripremili ove godine.

Ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija

Festival svjetla ponovno će donijeti svjetlosnu umjetnost na ulice, parkove, trgove i pročelja zgrada u Gornjem i Donjem gradu. Ove godine posjetitelji će moći obići 33 atrakcije na ukupno 28 lokacija. Neke od najpopularnijih lokacija već tradicionalno su Muzej Mimara, Hrvatsko narodno kazalište, Kula Lotrščak i crkva sv. Katarine.

Jedno od najljepših arhitekturnih zdanja u Zagrebu, Hrvatsko narodno kazalište moći ćete vidjeti u novom svjetlu uz svjetlosnu projekciju naziva Transformacija. Cilj ove dinamične projekcije je pomicanjem granica percepcije podsjetiti da su promjene i transformacije prirodni dio života.

Foto: Julien Duval

Ove godine kod Muzeja Mimara održat će se projekcija Odd Dynamics, koja će svjetlosnim animacijama ispričati priču o industrijskim revolucijama kroz povijest – sve od kamenog i metalnog doba, preko pojave parnog stroja, do stvaranja umjetne inteligencije i robotike.

Na brojnim lokacijama svjetlosnu umjetnost pratit će i glazba ili ples. Zanimljiv spoj više vrsta umjetnosti moći ćemo vidjeti na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Pod nazivom Laser Blockbuster, ovaj svjetlosno-plesni show spojit će nastup plesača iz skupine Atomic Dance Factory, Prolight show s laserskim efektima i glazbu iz poznatih svjetskih filmova.

Možete obići ovih sedam novih lokacija

No kako je najavila direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld, uz ove popularne lokacije, ove godine posjetitelje očekuju i neke nove kako bi se dodatno obogatio program i smanjile gužve:

“Nakon prošlogodišnjeg premijernog širenja lokacija Festivala svjetla Zagreb, ovogodišnje izdanje ponovno uključuje Donji grad, gdje smo obuhvatili i neke nove lokacije kako bismo svima olakšali obilazak i smanjili gužve. Tako smo uveli lokacije Ribnjaka, Stare Vlaške, Kurelčeve ulice, Trga hrvatskih velikana, Trga žrtava fašizma, kojima smo zaokružili istočni dio centra grada, a novitet su i tržnica Dolac te Opatovina.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.