Otvaramo granice za deset zemalja: Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Njemačka, Estonija, Latvija, Litva i Poljska - Kanal 5

Otvaramo granice za deset zemalja: Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Njemačka, Estonija, Latvija, Litva i Poljska

Na sjednici hrvatske Vlade održanoj u NSB-u premijer Andrej Plenković objavio je da se izmijenila Odluka o zabrani prelaska hrvatske granice za državljane deset zemalja; Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke.

Hrvatska otvara za turizam, poručio je premijer Plenkovič te najavio da će se lista zemalja čijim će državljanima biti omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku uskoro i proširiti.

Govoreći o izmjeni Zakona o obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, premijer je istaknuo da će se omogućiti učenicima od prvog do četvrtog razreda lakše završiti školu bez straha od negativnih ocjena i ponavljanja. Učenicima od petog do osmog razreda u osnovnoj školi te od prvog do četvrtog u srednjoj povećava se limit odlaska na popravni s dvije na četiri ocjene nedovoljan.

“Dajemo šansu da kroz dva popravna roka i dodatne napore osiguraju prolazak u viši razred. Mislim da je to napor Vlade u otežanim okolnostima i mislim da je on dobro osmišljen.” – ustvrdio je premijer Plenković.

Najavio je i izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kojima će se naknada za roditelje njegovatelje povećava s 2500 na 4000 kuna, Plenković kaže kako je riječ o snažnoj poruci Vlade za roditelje njegovatelje i djecu.

Od javnog poziva za sugrađane koji su nakon potresa u Zagrebu imali takva oštećenja da ne mogu više boraviti u svojim stanovima, zaprimljeno 130 zahtjeva za financiranje najamnine, objavio je premijer Plenković, te najavio već od sutra “deset konkretnih rješenja za dio ljudi koji su smješteni u SD Cvjetno naselje i nekoliko njih koji su van doma koji su ispunili sve kriterije postavljenih u Vladinoj odluci.”, najavio je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.