Oskarovki Jane Fondi dijagnosticiran limfom, ali neće prestati s klimatskim aktivizmom - Kanal 5

Oskarovki Jane Fondi dijagnosticiran limfom, ali neće prestati s klimatskim aktivizmom

Oskarovka Jane Fonda objavila je u petak da joj je dijagnosticiran “vrlo izlječiv” oblik limfoma i navela da je to neće omesti u klimatskom aktivizmu. Fonda, koja je ove godine glumila u posljednjoj sezoni Netflixove komedije “Grace i Frankie”, otkrila je na Instagramu da joj je dijagnosticiran non-Hodgkinov limfom.

Ovo je vrlo izlječiv rak, 80 posto ljudi preživi, tako da se osjećam vrlo sretnom što imam zdravstveno osiguranje i pristup najboljim liječnicima i tretmanima. Shvaćam, i to je bolno, da sam privilegirana u ovome, napisala je 84-godišnja Fonda.

Fondina karijera traje više od šest desetljeća. Osvojila je Oscare za uloge u filmu “Klute” iz 1971. i “Coming Home” iz 1978. Njezin najnoviji film “Moving On” trebao bi se premijerno prikazati na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu ovog rujna. Glumica se nedavno počela zalagati za politike suzbijanja klimatskih promjena.

Idem na kemoterapiju šest mjeseci i dosta dobro podnosim tretmane. Vjerujte mi, neću dopustiti da išta od ovoga ometa moj klimatski aktivizam, objavila je Fonda na Instagramu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.