OSIJEK Izdimljavanje na požarištu će potrajati danima - Kanal 5

OSIJEK Izdimljavanje na požarištu će potrajati danima

Nezapamćeni požar u Osijeku buknuo je u prostoru tvrtke Drava International gdje se zapalila plastika uskladištena na otvorenom prostoru više tisuća četvornih metara, a gasilo ga je gotovo 200 vatrogasaca s 82 vozila i robotom te sve žurne službe. 

Izdimljavanje na požarištu če trajati još danima, javljaju dežurni vatrogasci.

Glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko baranjske županije Zoran Pakšec rekao je kako će se pokušati mehanizacijom zatvoriti otvoreni plamen koji još gori.

Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika i načelnik stožera Civilne zaštite, rekao je u emisiji “U mreži Prvog” da je stanje značajno bolje nego jučer, ima manje vatre, a samim time i dima.

Dodaje kako su na preporuku zapovjednika JVP-a Gorana Ivkovića pozvane su građevinske tvrtke, te su angažirana gradska komunalna poduzeća Vodovod i UNICOM, koji će krenuti sa zatrpavanjem požarom obuhvaćenog područja.

Vjerujem da će tijekom dana požar biti u potpunosti ugašen. Vjerojatno će kroz nekoliko narednih dana biti izdimljavanja, rekao je.

Vulin je istaknuo kako je požar trenutno lokaliziran i potpuno pod kontrolom, ali da nije potpuno ugašen.

Što se tiče kvalitete zraka i vode, Vulin je rekao kako jučerašnji podaci govore da u Osijeku nema povećanja vrijednosti niti jedne vrste čestica. 

Mjerenja pokazuju da nema povećabih koncetracija čestica, što možda na prvu djeluje čudno, ali cijelo vrijeme puhao je relativno snažan vjetar prema jugu, i sav dim i čestice nosio južnod od Osijeka, prema naseljima Antunovac, Ernestinovo itd. Sam Grad Osijek nije bio ugrožen, rekao je Vulin i podsjetio građane da oprez te da ne borave na otvorenom.Leave a Comment

Your email address will not be published.