Oporba bojkotirala poziv Plenkovića za sastanak - Kanal 5

Oporba bojkotirala poziv Plenkovića za sastanak

Poziv premijera Andreja Plenkovića da na pojedinačnim sastancima razgovaraju o izazovima pred Hrvatskom oporbene stranke su odlučile bojkotirati.

Čelnik Mosta Božo Petrov najprije je prihvatio poziv, ali se predomislio jer “očito nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom”, pojasnio je odbijenicu politički tajnik Nikola Grmoja.

Miroslav Škoro je izjavio da se Domovinski pokret nije odazvao “onakvom” pozivu na razgovor, ali da će biti “konstruktivna oporba”.

Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom je rekla kako joj je drago da su se predstavnici oporbe koji su ranije bili spremni prihvatiti Plenkovićev poziv za sastanak “dozvali pameti” i nisu otišli na sastanak.

Katarina Peović iz Radničke fronte je u priopćenju poručila premijeru Plenkoviću, između ostalog; “Što se nas tiče. Odgovor je jasan. Nema konsenzusa za rezanje radničkih plaća, nema konsenzusa za otpuštanja, nema konsenzusa za opraštanje poreza najbogatijima, nema konsenzusa za privatizaciju zdravstva. No pasaran!”

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević je izjavio da nisu prihvatili sastanak “jedan na jedan” jer ih takav način podsjeća na političku trgovinu i trgovanje ispod stola.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukaš rekao je kako se SDP neće odazvati pozivu premijera Plenkovića na razgovore u četiri oka, jer je to “netransparentno”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.