Od ponoći građani koji dolaze iz BiH, Srbije i još 2 zemlje moraju u samoizolaciju - Kanal 5

Od ponoći građani koji dolaze iz BiH, Srbije i još 2 zemlje moraju u samoizolaciju

Od ponoći na snagu stupa obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, izvijestio je danas Božinović na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

“Utvrđuje se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatsku. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji tranzitiraju kroz Hrvatsku”, izjavio je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Na novinarsko pitanje što s turistima, ministar Božinović je odgovorio; “Što se tiče odluka, u njihovoj podlozi je mišljenje medicinske struke. Ove odluke su rađene na temelju preporuka epidemiologa s obzirom na stanje u susjednim zemljama. Porast zaraženih imamo, većina tih osoba je došla iz smjera BiH i Srbije. Mi i dalje na dnevnoj bazi ćemo pratiti sve što se događa. Brže ćemo donositi odluke i mijenjati ih ako za to bude potrebe. Odluka vrijedi za sve. Sve osobe koje dolaze ih tih zemalja, bez obzira na državljanstvo, moraju u samoizolaciju.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.