Od ljeta United Airlines povezuje Hrvatsku izravnom avio linijom s New Yorkom - Kanal 5

Od ljeta United Airlines povezuje Hrvatsku izravnom avio linijom s New Yorkom

United Airlines, prestižna američka aviokompanija sa središtem u Chicagu, pokreće liniju prema Hrvatskoj, objavljeno je danas na press-konferenciji ove aviokompanije, prenosi Croatian Aviation. United ima 8 hubova u SAD-u, pri čemu je najveći onaj u Chicagu, no kompanija će letove prema Dubrovniku pokrenuti iz New Yorka (Zračna luka Newark, EWR) gdje kompanija ima preko 68% udjela u cjelokupnom prometu.

Nakon što je American Airlines zbog globalne pandemije trajno ukinuo liniju Philadelphia – Dubrovnik, Hrvatska će ponovno imati direktnu vezu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako se o direktnim letovima prema Americi govorilo doslovno godinama, realizacije direktnih letova prema Zagrebu nije bilo, a pandemija je dodatno otežala uvođenje ove linije. Hrvatska je u međuvremenu ispunila sve uvjete za ukidanje turističkih viza za ulazak u SAD, a američki gosti mogu ovog ljeta planirati odmor u Hrvatskoj pa je United odlučio prvi reagirati i u ljeto ove godine uvesti direktnu liniju prema Dubrovniku iz New Yorka.

Osim direktnog leta prema New Yorku, United će putnicima iz Dubrovnika ponuditi niz destinacija u ostatku SAD-a i u Južnoj Americi s jednim zaustavljanjem u New Yorku.

Uvođenje redovnog direktnog leta između Hrvatske i SAD-a nikako nije iznenađenje. U Hrvatskoj je u 2019. godini bilo više od 620 tisuća američkih gostiju koji su ostvarili preko 1.5 milijuna noćenja, a Dubrovnik je definitivno najposjećenija destinacija američkih gostiju. Podsjećamo, American Airlines je u ljeto 2020. planirao prometovati prema Dubrovniku svakodnevno, no zbog globalne pandemije planovi su u potpunosti promijenjeni.

United će prema Dubrovniku prometovati već od 08. srpnja ove godine s tri tjedna leta. Polasci iz New Yorka planirani su ponedjeljkom, srijedom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije.

Na letovima prema Dubrovniku prometovat će zrakoplovi tipa B767-300 koji imaju kapacitet od 30 sjedala u business klasi, 49 u premium ekonomskoj te 135 u ekonomskoj klasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.