Od danas nema programa N1 televizije na kanalima A1 operatera - Kanal 5

Od danas nema programa N1 televizije na kanalima A1 operatera

Gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje, objavila je N1 televiaija.

“Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 o neobnavljanju ugovora o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutno isti uvjeti koji su važili i do sada. S njima smo surađivali dugi niz godina i žao nam je što ta suradnja nije nastavljena, usprkos dobroj volji s naše strane da do toga dođe”, objavila je rqanije United Media.

Iznenadila je vijest o neobnavljanju ugovora, tim više što je N1 najgledaniji kablovski kanal u Republici Hrvatskoj.

Televizija N1 je ekskluzivni partner globalnog televizijskog news kanala CNN, u realnom vremenu izvještava o svim najvažnijim događajima, a naše kamere su uvijek tamo gdje se događa nešto bitno. Vrhunski tim profesionalnih novinara godinama priprema prepoznatljive talk show i političke emisije, razgovara s relevatnim sugovornicima, analizira situacije i nudi građanima pravovremene, točne i nepristrane informacije. N1 je pomaknuo granice dijaloga u Hrvatskoj, otkrio brojne priče i brojne teme i opravdao povjerenje svojih gledatelja.

S druge strane, Sport Klub je godinama unazad sinonim za najbolji sportski kanal. Pored utrka Formule 1 koje su novitet u Hrvatskoj, svoj program su od ove godine obogatili i prijenosima njemačke Bundeslige i Bundeslige2. U standardnoj ponudi je i Premier liga i FA kup, a gledatelji na SK kanalima mogu pratiti i MOTO GP trke, Euroligu i Eurokup, vrhunski tenis na ATP turnirima i Wimbledonu kao i NFL.

Korisnici A1 također neće moći gledati ni dječje kanale Pikaboo i Vavoom.

Svi kanali United Media su dostupni u ponudi Hrvatskog Telekoma i Total TV-a.

“A1 nikada nije imao namjeru pregovarati. Želio je ultimativno nametnuti cijenu od 0,75 kuna za emitiranje news kanala koji prozvodi 13 sati programa uživo za svoje gledatelje u Hrvatskoj.

Pozivamo korisnike da dobro pogledaju svoje račune koje mjesečno plaćaju tom operateru. Neka usporede taj račun sa cijenom od 0,75 kuna, koju je A1 ultimativno postavio kao “tržišnu” cijenu za emitiranje kanala N1 u svojoj ponudi.

Zbog korisnika, zbog svojih gledatelja, N1 je pristao i na tu cijenu. Javno smo objavili i stojimo iza toga: spremni smo svoj program ustupati i besplatno i po cijeni od 0,75 kuna na određeni rok od 6 mjeseci dok se ne promijeni Zakon o elektroničkim medijima ili ne raspiše natječaj za slobodne televizijske frekvencije”, priopćeno je iz UM-a.

Leave a Comment

Your email address will not be published.