Obilježena 50. godišnjica Matice umirovljenika Grada Zagreba - Kanal 5

Obilježena 50. godišnjica Matice umirovljenika Grada Zagreba

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u Chromosovom neboderu se pridružila obilježavanju 50. obljetnice Matice umirovljenika grada Zagreba koje je održano pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

„Gradu Zagrebu socijalna politika je iznimno važna, tako je bilo do sada, a tako će biti i nadalje. Nastojimo na sve načine poboljšati materijalnu situaciju umirovljenika, njihovu mobilnost, te razne socijalne usluge“, rekla je zamjenica Dolenec istaknuvši kako je za suvremenu ideju socijalne politike iznimno važno oslanjati se i biti u otvorenom partnerstvu s udrugama, kao što su udruge korisnika, interesna udruženja, matice, jer upravo ti članovi najbolje znaju koje su potrebe vlastitih korisnika i članova.

Đurđa Novaković, predsjednica Matice umirovljenika grada Zagreba, uručila je zamjenici Dolenec knjigu „Povijest Matice umirovljenika Grada Zagreba“ i zahvalnicu za uspješnu suradnju s Gradom Zagrebom tijekom dugogodišnjeg djelovanja.

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna čestitala je umirovljenicima 50 godina njihova djelovanja, volonterstva i zalaganja, istaknuvši kako se nada će broj članova umirovljenika Matice umirovljenika grada Zagreba u budućnosti biti i veći.

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom niz godina prati rad Matice te sufinancira programe i projekte koji promiču interese osoba starije životne dobi u cilju zadovoljavanja njihovih potreba i podizanja kvalitete života.

Matica trenutno broji 39 udruga članica, a svojim dugogodišnjim radom doprinijela je kvaliteti života umirovljenika i starijih osoba u gradu Zagrebu kroz niz aktivnosti poput dramskih, glazbenih i kreativnih radionica, sudjelovanja u radu kulturno – umjetničkih društava, besplatnih računalnih radionica, organiziranih izleta, odlazaka na kulturna događanja i sl. Također, članovima su dostupni programi pomoći u kući, redovita mjerenja šećera i tlaka te besplatni pravni savjeti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.