Obilježena 196. obljetnica rođenja Móra Jókaija - Kanal 5

Obilježena 196. obljetnica rođenja Móra Jókaija

Na zagrebačkom Bundeku u Aleji pjesnika, polaganjem vijenaca obilježena je 196. obljetnica rođenja mađarskog pisca Móra Jókaija.

Današnjim polaganjem vijenaca u povodu 196. obljetnice velikog mađarskog književnika još jednom dokazujemo da je Zagreb multietničan, multikulturalan i multikonfesionalan grad,istaknuo je gradonačelnik Bandić, te dodao da na ovaj način čuvamo hrvatsku kulturu, demokraciju i poštujemo dostojanstvo ljudi koji grade ovaj grad.

Velika nam je čast da u Zagrebu imamo još jedno mjesto gdje se možemo okupiti i prisjetiti naših velikana, naglasio je predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba Zoltan Balaž-Piri, te zahvalio Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću koji su najzaslužniji za postavljanje spomenika ovdje u Aleji književnika.

Vijenac su osim Izaslanstva Grada Zagreba položili i predstavnici Veleposlanstva Mađarske u RH te članovi Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Spomenik je u Aleji književnika u parku Bundek postavljen 30. svibnja 2019. na inicijativu Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, a uz potporu Zagreba i Budimpešte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.