Obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi u sklopu akcije ''Začin ljubavi'' - Kanal 5

Obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi u sklopu akcije ”Začin ljubavi”

Na Cvjetnom trgu je uz prigodan program obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi koji se održava u organizaciji Udruge La Verne i suorganizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Udruga je osnovana 2017. godine s ciljem unaprjeđenja kvalitete života neizlječivo bolesnih osoba i poticanja razvoja palijativne skrbi. Želja je da im se pruži potrebna pažnja i potpora kako bi znali da nisu sami i da se uvijek nekom mogu obratiti za pomoć.

Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je okupljene na Trgu kazavši kako ovim događanjem skrećemo pažnju na najpotrebitije i na članove njihovih obitelji.

Predsjednica Udruge Blaženka Eror Matić rekla je kako im je podrška Grada Zagreba važna, a svaka pomoć u njihovom radu je dobrodošla.

Pod krilaticom Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva, upriličena je Akcija u sklopu koje su građani svojim donacijama mogli podržati rad Udruge, a za uzvrat u ruke dobili lončanicu začinskog bilja.

Manifestaciji su prisustvovali i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč te potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić – Rukavina.

Leave a Comment

Your email address will not be published.