Obilježavanje 30. godina diplomatskih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske - Kanal 5

Obilježavanje 30. godina diplomatskih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske

30. godina diplomatskih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske obilježit će se u Splitu u petak 3. lipnja 2022. i u Zagrebu u subotu 4. lipnja 2022.

Ukupno 130 pripadnika Norveške kraljevska garde održat će u Hrvatskoj tri nastupa koja uključuju pokaznu vježbu i pratnju orkestra koji će biti otvoreni za javnost.

Prvi nastup održat će se u Splitu u petak 3. lipnja 2022. na Rivi s početkom u 16.00 sati. Druga dva nastupa bit će u Zagrebu u subotu 4. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 11.00 sati na ruti: Zrinjevac – Teslina – Preradovićev trg – Ilica – Trg bana Jelačića – Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije i u parku Maksimir u 18.00 sati na ruti Glavna aleja parka Maksimir – prostor zapadno od Vidikovca. U Zagrebu će se pripadnicima Norveške kraljevne garde pridružiti pripadnici Počasno-zaštitne bojne i Orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske.

Tijekom 30. godina diplomatskih odnosa Kraljevina Norveška i Republika Hrvatska razvile su postojano i sveobuhvatno partnerstvo u svim područjima i ostvarile značajne projekte u okviru obrambene suradnje.

Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published.