NSK ponovno uvodi večernji rad uz neke nove mjere - Kanal 5

NSK ponovno uvodi večernji rad uz neke nove mjere

U sklopu postupne normalizacije rada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i u skladu s daljnjim popuštanjima mjera suzbijanja korona epidemije korisnicima je ponovno od 21 do 24 sata dostupna usluga ‘večernjeg rada’ NSK na nultoj razini Knjižnice.

Sukladno mjerama fizičke distance u prostoru provođenja ove usluge istodobno može boraviti najviše 65 osoba, a predbilježbe za korištenje usluge primaju se putem aplikacije na poveznici https://vecernjirad.nsk.hr/, telefonski na 01/6164-002 ili osobno u Informacijskom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Od 9. lipnja NSK se više ne zatvara radi dezinfekcije prostora, a s 200 na 240 korisnika povećan je i broj korisnika koji istodobno mogu boraviti u Knjižnici. I dalje se od ponedjeljka do petka od 8 sati do 21 sat i subotom od 9 do 14 sati mogu koristiti čitaonice na 1., 3. i 4. katu te čitaonice u zbirkama građe posebne vrste, dok će korisnički prostori na nultoj razini i polukatu do daljnjega ostati zatvoreni.

Korisnicima se preporučuje nošenje zaštitnih maski. Dužni su koristiti košarice, kretati se u posebno označenim prostorima pridržavajući se mjera fizičke distance, kao i samozaštite i zaštite drugih. 

Rad u svim čitaonicama i dalje će biti omogućen samo za stolovima na kojima će biti istaknuta oznaka ‘Mjesto za rad’, a korisnici će i nadalje za rad moći samo koristiti mjesto koje će im biti dodijeljeno prilikom prijave za rad u čitaonici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.