Novooboljeli su stigli iz Švedske, 8 novooboljelih - Kanal 5

Novooboljeli su stigli iz Švedske, 8 novooboljelih

Na press konferenciji nacionalnog stožera civilne zaštite objavljeni su rezultati vezani za korona virus u Hrvatskoj posljednja 24 sata. Imamo 8 novooboljelih, od ukupno 221 slučajeva. Ukupno testiranih je 50.340 građana, a od toga 1.603 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih je 146 osoba, a na respiratoru je 7 oboljelih. Ukupno ozdravljenih je 1850, što je 16 više osoba u 24 sata.

“Epidemiološka situacija je dobra. Broj umrlih je jedan od najnižih na svijetu u odnosu na broj stanovnika. Kako smo pustili normalan život, mi pažljivo pratimo situaciju i pratimo što nam se epidemiološki događa, i pratimo jesu li novi slučajevi vezani uz ovo što smo pustili. Ovi novooboljeli su vezani uz povratak naših radnika iz Švedske. Jedan slučaj u Gradu Zagrebu imamo za koji ne znamo kako se osoba zarazila”, rekao je Krunoslav Capak.

Koliko se građani i poslovni subjekti pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, zanimalo je novinare: “Ravnateljstvo Civilne zaštite zajedno s inspekcijom i policijskim službenicima i službenicima inskeptorata, oni rade nadzor na provođenju mjera. Do 13. svibnja izvršen je obilazak oko 58 tisuća poslovnih subjekata, te uočeno 1400 nepravilnosti. Izdajemo mjere upozorenja i nakon toga se odgovorne osobe korigiraju u svom ponašanju.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.