Novih 11 oboljelih u posljednja 24 sata - Kanal 5

Novih 11 oboljelih u posljednja 24 sata

Na sjednici vlade premijer Andrej Plenković je na početku sjednice komentirao povećanje broja novozaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj.

“Imali smo tri tjedna zatišja, dok posljednjih dana bilježimo porast. Bilježimo preko 20 oboljelih. Smatramo da je dolaskom lijepog vremena to razumljivo i da su se naši sugrađani opustili. Pandemija ne jenjava, i dnevni broj oboljelih u svijetu je veći nego ikad. Samo jučer je bilo 120.000 novih slučajeva u svijetu, što je više nego u travnju”, rekao je Plenković.

“Povećava se broj novooboljelih u našem susjedstvu, u BiH, Makedoniji i Srbiji. To su sve razlozi za povišeni oprez. Činjenica je da su se naši sugrađani vratili iz Srbije i BiH. Stoga apeliram na sugrađane da budu oprezni”, rekao je premijer.

“U interesu hrvatskog gospodarstva, turizma i normalnog funkcioniranja države je da što više reaktiviramo gospodarstvo. Moramo zadržati ključne mjere koje sprječavaju zarazu, a to se odnosi na izbjegavanje rukovanja te, naravno, pranje ruku i dezinfekcija”, dodao je te najavio tematsku sjednicu vlade o tome što sve trebamo učiniti da spriječimo širenje zaraze.

Leave a Comment

Your email address will not be published.