Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin: Ne vidim nijedan razlog za opoziv predsjednika, a Željko Sabo je "teret stranci" - Kanal 5

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin: Ne vidim nijedan razlog za opoziv predsjednika, a Željko Sabo je “teret stranci”

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao je u Dnevniku N1 televizije te najavio da će na prvoj sjednici Predsjedništva razgovarati o slučaju Željka Sabe koji je “teret stranci”.

SDP-u ne treba isključivanje, nego privlačenje novih ljudi, na tome ću raditi u svom mandatu, izjavio je Peđa Grbin.

“Prvi put sam se sa sukobima susreo 1999. i nakon više od 20 godina toga u stranci, dosta mi je. Glavni način kako to riješiti je razgovor i dijalog. Toga u SDP-u fali, a ja imam strpljenja i namjeravam razgovarati sa svima s kojim bude potrebno.”

Istaknuo je da je zadovoljan aktivnošću SDP-ovih saborskih zastupnika zadnja dva mjeseca, a komentirajući položaj Davora Bernardića, rekao je da je on izabrani zastupnik te da, ako namjerava raditi i redovno dolaziti, ne vidi problem u tome.

Sa Željkom Sabom ipak je druga priča: “Činjenica je da je Željko Sabo pravomoćno osuđen za jedno kazneno djelo, a vodi se postupak za drugo. Ako se želimo boriti protiv korupcije, onda moramo početi prvo od vlastitih redova. Na prvoj sjednici Predsjedništva ćemo već razgovarati o tome i vidjeti kako to riješiti. Kad donesemo odluku, obavijestit ćemo javnost.”

Grbin je komentirao i izjave predsjednika države Zorana Milanovića rekavši da ne vidi razloga za njegovo odstupanje.

“On ima ovlasti koje proizlaze iz Ustava, uvjeren sam da će se u okviru toga ponašati. Ne vidim kako bih ja ili netko imao problema s njim zbog toga. Nisam dosad vidio nijedan suvisao prijedlog niti da se dogodilo nešto što bi dovelo do opoziva predsjednika. Znamo koji su razlozi za opoziv prema Ustavu, ne vidim da se ijedan dogodio.”

Na pitanje jesu li se čuli i je li mu Milanović čestitao na pobjedi, rekao je: “Ne iznosim privatnu komunikaciju s drugim osobama pa neću ni sad.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.