Novi krug popuštanja mjera od 1. ožujka, otvaraju se terase kafića i sajmovi na otvorenom...? - Kanal 5

Novi krug popuštanja mjera od 1. ožujka, otvaraju se terase kafića i sajmovi na otvorenom…?

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom, objavio je Jutarnji list.

Ono čemu se epidemiolozi jako protive su zatvoreni prostori u ugostiteljskim objektima i sportske dvorane te sportu u zatvorenim prostorima.

član Vladina Znanstvenog savjeta, genetički epidemiolog i predstojnik Katedre za Javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Splitu Ozren Polašek za N1 televiziju je rekao da se nazire novo, blago ptvaranje.

“Trenutno smo u prilično dobroj epidemiološkoj situaciji i definitivno se nazire trend smjer otvaranja. Ono što nas zabrinjava je da u zemljama u okruženju imaju neke situacije koje su malo kompliciranije, imaju prošireniju epidemiju i imaju novi soj. Zato se nitko sad ne usudi reći da idemo u veliko otvaranje, ali definitivno u smjeru otvaranja s nekom pojačanom pažnjom zbog pojave novog soja”, kazao je Polašek.

“Gotovo da više nema dobrih odluka jer svaka odluka na neki način nekome šteti. Mislim da nam psihološki treba otvaranje, ali to mora biti dozirano i pažljivo jer ne želimo sada ponovno riskirati novo širenje i novi val.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.