Novi glavni tajnik SDP-a Vedran Babić podmirio dug za stranačku članarinu u iznosu od gotovo 30 tisuća kuna - Kanal 5

Novi glavni tajnik SDP-a Vedran Babić podmirio dug za stranačku članarinu u iznosu od gotovo 30 tisuća kuna

Nakon konstituirajuće sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjednik Peđa Grbin kojemu su jednoglasno prošli svi prijedlozi za novo vodstvo stranke, kazao je da su za njega podjele u SDP-u gotove te ih čeka puno posla.

“Što se mene tiče, podjele su gotove i bile su gotove još prošlu subotu. Današnja sjednica Glavnog odbora je pokazala da je to apsolutno većinsko mišljenje svih članica i članova SDP-a. A sada je pred nama puno posla. Vlada je napokon, nakon naših pritisaka odlučila pokrenuti javno savjetovanje o Nacionalnoj razvojnoj strategiji. Nakon naših pritisaka Vlada je u javnu raspravu pustila uvod nacrt uvodne rasprave za Ovršni zakon. Imamo istražna povjerenstva i interpelacije, dakle, od sada fokus SDP-a je isključivo i jedino na politici, na sadržaju i onoga zbog čega su nas građanke i građani birali u Sabor”, izjavio je Peđa Grbin.

Ostaje još rasprava oko nekih rješenja u Klubu zastupnika i o tome najprije razgovor s kolegicama i kolegama u Klubu, a onda ćemo o tome obavijestiti javnost, rekao je Grbin.

Dodao je i da će napraviti ono što misli da je ispravno i dobro i da je “zdravo rješenje” te da uopće ne razmišlja o mogućnosti da Klub zastupnike ponovno odbije njegove prijedloge kadrovskih promjena u Saboru, uvjeren da će proći.

Za predsjednicu Glavnog odbora, na prijedlog Grbina, izabrana je Marija Lugarić, a za potpredsjednike Vili Bassanesse, gradonačelnik Umaga i Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Novi glavni tajnik je Vedran Babić, za poslovnog direktora izabran je Igor Cigula, za šefa Poslovnog odbora Boris Lalovac, a za predsjednika Statutarne komisije Mijo Kladović.

Grbin je potvrdio da je novi glavni tajnik Vedran Babić podmirio dug za članarinu u iznosu od navodno 30 tisuća kuna, jer je podmirenje duga bio uvjet za kandidaturu. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.