Novak Đoković i supruga Jelena pozitivni na koronavirus - Kanal 5

Novak Đoković i supruga Jelena pozitivni na koronavirus

Novak Đoković i supruga Jelena pozitivni su na koronavirus. Novak je u nedjelju otišao iz Zadra s Adria Toura nakon što je otkazano finale turnira uzrokovano otkrićem da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus.

S Novakom Đokovićem je u kontaktu na turniru u Zadru bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, on se testirao i test je negativan.

Foto: Facebook

Novakov trener Goran Ivanišević se testirao još prije pet dana prvi put, a nalazi su bili negativni, kao i posljednji nalazi od prije dva dana.

Kako se navodi u Novakovom priopćenju on i supruga su pozitivni, dok djeca imaju negativan rezultat. Dodaju kako nemaju simptome.

“Čim smo stigli u Beograd, išli smo se testirati. Moj test je pozitivan, i Jelenin, dok su djeca dobila negativan nalaz. Sve što smo učinili proteklog mjeseca napravili smo s iskrenim namjerama i čistog srca.”, stoji u priopćenju Novaka Đokovića.

“Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiije, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Organizirali smo turnir u trenutku kada je virus oslabio, vjerujući da su se ostvarili svi uvjeti za održavanje. Nažalost, virus je još uvijek prisutan. To je naša nova realnost s kojom se borimo i moramo s njom živjeti. Nadam se da ćemo s vremenom moći nastaviti živjeti onako kako smo živjeli prije.

Jako mi je žao za svaki pojedini slučaj infekcije. Nadam se da se neće nikome zakomplicirati zdravstvena situacija i da će svi biti dobro.”, stoji u priopćenju.

Đoković je poručio da će ostati u samoizolaciji idućih 14 dana te da će se kroz pet dana ponovno testirati.

Leave a Comment

Your email address will not be published.