Novak Đoković dovodi svjetsku tenisku elitu u Zadar - Kanal 5

Novak Đoković dovodi svjetsku tenisku elitu u Zadar

Novak Đoković najavio je seriju regionalnih teniskih turnira humanitarnog karaktera. Najbolji tenisač svijeta odlučio je okupiti brojne teniske zvijezde na regionalnom Adria Touru, koji će se održati od 13. lipnja do 5. srpnja održati u pet gradova, a među njima je i hrvatski grad Zadar.

Zadar ovaj događaj smatra izvrsnom ponudom i promocijom za početak turističke sezone,a zadarsko izdanje se održava 20. i 21. lipnja.

Novak Đoković je u medijskim objavama rekao kako bi na turniru mogao zaigrati i Goran Ivanišević.

Održavanje turnira Novaka Đokovića u Zadru, potvrdio je i Hrvatski teniski savez. Uz Novaka na teniskom turniru će biti i treći igrač na ljestvici, Austrijanac Dominik Thiem te Grigor Dimitrov. a očekuje se i njemački majstor Aleksandar Zverev.

DCIM\100MEDIA\DJI_0009.JPG

U novom teniskom kompleksu na Višnjiku zaigrat će i naši najbolji hrvatski igrači Borna Ćorić i Marin Čilić, a natjecanje će biti humanitarne naravi.

Serija turnira ‘Adria Tour’ započet će u Beogradu 13. i 14. lipnja, na igralištima Novakova teniskog centra, potom slijedi Zadar 20. i 21. lipnja, Crna Gora 27. i 28. lipnja te Bosna i Hercegovina 3. i 4. srpnja.

Novakova je želja skupiti novac za razvoj i obrazovanje djece; “Jako sam sretan što ću moći igrati kod kuće i po turnirima u susjednim državama. Svi prihodi od sponzora i TV prava idu u mnoge humanitarne organizacije uključujući u moju, a drugi će tenisači birati kojim će humanitarnim organizacijama donirati.”, rekao je Đoković u najavi turnira.

“Svi će tenisači igrati besplatno, neki od njih na igrati više turnira, neki samo jedan. U Beograd će doći i Aleksandar Zverev, možda i u Hrvatsku, kao i Dimitrov. Thiem je siguran za Beograd. Nadamo se da će se okolnosti s korona virusom promijeniti pa da će na nekim turnirima biti i publike.”

“Ovo nisu uobičajene okolnosti s obzirom na korona virus pa moramo voditi računa o mnogim pojedinostima. Radimo u suradnji sa lokalnim teniskim Savezima. Kroz tjedan će se igrati svojevrsne kvalifikacije za vikend završnicu u koju onda idu finalisti ili sam pobjednik, a nadamo se i ženskom turniru, parovima, miks parovima pa i mečevima legendi kao što je npr. Goran Ivanišević!.”, rekao je Novak Đoković.

Igrat će se po ‘korona pravilima’ tj. setovi će biti skraćeni na četiri gema i dva dobivena seta, a moguće je i da bude igralo bez prednosti. Na programu će biti po dva jutarnja i po dva večernja meča.

Leave a Comment

Your email address will not be published.