Nova britanska karta napada pokazuje ogromne promjene na terenu - Kanal 5

Nova britanska karta napada pokazuje ogromne promjene na terenu

Na najnovijoj britanskoj karti objavljenoj u ponedjeljak poslijepodne vidljive su ogromne promjene u odnosu na ranije britanske karte.

Britansko ministarstvo obrane, koje od početka rata u Ukrajini svaki dan objavljuje kartu sa stanjem na bojištu, označilo je velika područja oko Kijeva oslobođenima.

Ukrajina je još za vikend objavila da su oslobodili ogromna područja sjeverno, sjeveroistočno i sjeverozapadno od Kijeva, a Britanci su sad ažurirali kartu. Tako se na novoj britanskoj karti vidi da su Rusi potpuno odbačeni od Kijeva i okolice te da su prisiljeni povući se sve do granice s Bjelorusijom.

Prema ovoj karti, praktički cijeli sjever zemlje je oslobođen, uključujući i toliko spominjanu nuklearku Černobil. Ostala su tek dva džepa uz samu granicu s Bjelorusijom gdje se još vode borbe.

Karta bilježi i ogromno oslobođenje teritorija od Kijeva prema istoku.

Ispod je usporedba stanja u ponedjeljak i onog u nedjelju. Valja dodati da na terenu nije do ove promjene došlo u jedan dan, već su sad Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu i time su potvrdili da smatraju da su ta područja pod kontrolom Ukrajine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.