Nikša Vukas: Dosta nam je pametovanja i moraliziranja 'zločinačke organizacije' HDZ-a - Kanal 5

Nikša Vukas: Dosta nam je pametovanja i moraliziranja ‘zločinačke organizacije’ HDZ-a

Na press konferenciji SDP-a glavni tajnik Nikša Vukas izjavio je kako je dosta više HDZ-ova pametovanja i moralnosti jer je riječ o stranci ‘zločinačkoj organizaciji’ osuđenoj u aferi Fimi media te da su oni zadnji koji mogu propitivati SDP-ove financije.

Vukas je s konferencije za novinare naglasio kako je HDZ stranka koja je pravomoćno osuđena za korupciju u aferi Fimi media te kažnjena sa 60 milijuna kuna, no “svojom sivom eminencijom i neovisnosti pravosuđa taj je postupak vraćen na prvostupanjski”.

Vukas je odgovorio na kritikekoje su stigle iz HDZ-a prema kojima oni nisu primili donacije tvrtki koje su primale od države poticaje za očuvanje radnih mjesta u koronakrizi, nego su ih preusmjerili u državni proračun, dok je SDP, kazali su, takve donacije primio.

“Mi u SDP-u nikad nismo torbarili ni bunarili, naši blagajnici i tajnici nisu mijenjali iskaze, nismo bili na sudu. Imali smo jednu presudu koja je bila čudna, ali smo je odmah platili i riješili. Branko Bačić je sam rekao da je, igrom slučaja, nekoliko stotina tisuća eura pronašao u sefu. I to je zadnja stranka koja nama može reći što mi radimo.“, poručio je Vukas.

Od društava s ograničenom odgovornošću SDP je dobio ukupno 96 tisuća kuna donacija “i nije na njima da određuju tko će dati kakvu donaciju”. S financiranjem SDP-a sve transparentno i vidljivo na internetu.

“Bi li firme koje su ušle u sustav potpora države trebale davati donacije, vjerojatno ne bi, ali mi smo u kampanji i ja uopće te firme ne znam. Tko je donirao, donirao je i HDZ je zadnji koji ima pravo obraćati nam se.“, rekao je Vukas.

Komentirajući prijedlog dvoje ustavnih sudaca da se pokrene postupak ocjene ustavnosti odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, Vukas je kazao da nije na njima da odlučuju o tome. Podsjetio je da je SDP cijelo vrijeme u saboru tražio da se izglasa izvanredno stanje i donesu zakoni “kako se ne bismo doveli u ovakvu situaciju”.

“Sada se Jandroković probudio nakon mjesec i pol dana i nekome će pametovati. Pa dosta je više njihovog pametovanja“, izjavio je Vukas.

Leave a Comment

Your email address will not be published.