NIKOLA GRMOJA Trenutna ostavka Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon ovog uhićenja - Kanal 5

NIKOLA GRMOJA Trenutna ostavka Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon ovog uhićenja

Saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja iz Mosta objavio je putem Facebooka reakciju na današnja uhićenja te ustvrdio kako bi Plenkovićeva ostavka bila jedina normalna reakcija nakon uhićenja Gabrijele Žalac.

“Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon što mu je Europski ured javnog tužitelja uhitio ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a i to zbog muljaža s europskim fondovima. Koliki su milijuni eura ovjereni kao ispravni pod dirigentskom palicom ministrice Žalac?”, piše Grmoja na Facebooku.

“Prije ostavke da barem malo spasi obraz Hrvatske pred europskim institucijama, Vlada RH treba hitno razriješiti člana HDZ-a i ravnatelja SAFU-a jer će ovo uhićenje imati ogromne posljedice na sustav kontrole i upravljanja jer takav čin dolazi od najviše pozicionirane osobe u tom sustavu”, tvrdi Grmoja.

“Postavlja se i pitanje što je radilo tijelo za ovjeravanje Ministarstvo financija, je li i kada ovaj izdatak za plaćeni softver ovjerilo kao ispravan i tražilo povrat kroz izjavu o izdacima, a ako nije, jesu li nešto znali, ako jesu zašto nisu isto prijavili nadležnim institucijama na postupanje?” zaključuje Nikola Grmoja.

“Pitanje za milijun dolara je što je radila Zlata Hrvoj Šipek i DORH?” dodaje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.