Nijemcima je Hrvatska najpoželjnija autodestinacija - Kanal 5

Nijemcima je Hrvatska najpoželjnija autodestinacija

Njemački ADAC „Routenplanner“ je jedan od najvećih i najpopularnijih europskih autoklubova, a prema njegovom redovnom godišnjem istraživanju Hrvatska je na drugom mjestu prema broju najčešćih upita njemačkih automobilista za putovanja tijekom ljetnog godišnjeg odmora. Prvo mjesto zauzimaju destinacije unutar same Njemačke.

Evo kako je to komentirato direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić;

„Znamo da je njemačko tržište naše najvažnije emitivno tržište, a unatoč trenutnoj situaciji interes za dolaskom Nijemaca u Hrvatsku ne smanjuje se. U odnosu na nama konkurentske zemlje na Mediteranu, uz sigurnost i dobru epidemiološku situaciju, naša komparativna prednost je blizina i dostupnost automobilom. Od početka srpnja Hrvatsku je posjetilo 107.000 Nijemaca koji su ostvarili 807.000 noćenja što je 90 posto rezultata noćenja ostvarenog u istom periodu lani.“

Njemačko istraživanje pokazuje da je prema broju upita Istra najpopularnija regija, slijedi Gornja Bavarska, a na trećem mjestu je Dalmacija.

Istraživanje obuhvaća 85 tisuća upita tijekom svibnja i lipnja 2020. godine, a Hrvatska se s 14 posto upita po prvi puta nalazi na visokom drugom mjestu, te prva od inozemnih destinacija.

Njemačka se nalazi na prvom mjestu, Turska je zauzela treće mjesto, Italija je na četvrtom mjestu, a Austrija je na petom.

Leave a Comment

Your email address will not be published.