NEWSWEEK Totalna invazija Ukrajine kreće u roku od 48 sati - Kanal 5

NEWSWEEK Totalna invazija Ukrajine kreće u roku od 48 sati

Američke obavještajne službe su potvrdili za Newsweek da je administracija američkog predsjednika Joea Bidena upozorila ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog s procjenom da će Rusija krenuti u totalnu invaziju na Ukrajinu unutar sljedeća 48 sata.

“Predsjednik Ukrajine je upozoren da je vrlo vjerojatno da će Rusija, prema informacijama kojima raspolažu američke obavještajne službe, krenuti s invazijom u roku od 48 sati”, rekao je Newsweeku upućeni američki dužnosnik.

“Uz to, imamo izvještaje da su ruski zrakoplovi ranije danas ušli u ukrajinski zračni prostor. Radilo se o špijunskim zrakoplovima, koji su nakratko ušli u ukrajinski zračni prostor”, rekao je dužnosnik.

Prema neimenovanom američkom obavještajcu, Pentagon procjenjuje da će Rusija prilikom invazije koristiti zračne udare, krstareće rakete te kopnenu vojsku.

Invazija bi uključivala ne samo upad ruske vojske u proruske separatističke regije u Donbasu na istoku Ukrajine nego i veliku invaziju usmjerenu prema glavnom gradu Kijevu koji bi krenuo sa sjeverne granice s Bjelorusijom, gdje ruska vojska odnedavno održava zajedničke vojne vježbe s bjeloruskom vojskom.

Drugi dužnosnik je rekao da će invazija vjerojatno krenuti po noći, a očekuje se da bi joj prethodili hakerski napadi. Oba dužnosnika, doduše, kažu da bi se ruski planovi mogli promijeniti, ovisno o svakodnevnom razvoju događaja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.