Ples s koronom: Nema više obavezne 'samoizolacije' za građane koji dolaze iz Bosne i Hercegovine - Kanal 5

Ples s koronom: Nema više obavezne ‘samoizolacije’ za građane koji dolaze iz Bosne i Hercegovine

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Hrvatska “najkasnije sutra” ukinuti obavezu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u Hrvatsku ulaze iz BiH. 

“Vjerojatno ćemo i kao članica EU-a liberalizirati u određenoj mjeri režim prelaska granice kada su u pitanju i državljani EU-a i naše susjedne zemlje”, izjavio je Božinović.

Europska unija, naime, tek treba izaći s preporukama o otvaranju svojih vanjskih granica, o čemu se trenutno vode razgovori, rekao je hrvatski ministar Božinović, te dodao da će se pričekati da završe razgovori u Bruxellesu, i dodao da će liberalizacija “značiti ulazak u Hrvatsku uz pridržavanje epidemioloških mjera, ali više ne obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz smjera Bosne i Hercegovine.”

Rekao da formalnu odluku o tome očekuje “najkasnije sutra”. 

Istaknuo da se nalazimo “u fazi tzv. plesa s virusom i analiziramo na dnevnoj osnovi sve što se događa unutar zemlje i u bližem, i u širem okruženju.”

Hrvatska je prošloga tjedna uvela obvezu dvotjedne samoizolacije za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta zaraženih koronavirusom. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.