SPLIT Nećemo dopustiti Puljku da uništi turizam u Splitu, njima da je dat Veneciju sezonu ili dvije bankrotirala bi - Kanal 5

SPLIT Nećemo dopustiti Puljku da uništi turizam u Splitu, njima da je dat Veneciju sezonu ili dvije bankrotirala bi

Kriva vam je paradigma! Nećete bit heroji ako uništite splitski turizam, samo ćete pokazati da ste kratkovidni i da ste spremni uništiti Split kao turističku destinaciju na uštrb samopromocije i vlastitih političkih ambicija, stoji u tekstu objave s konferencije za novinare splitske gradske organizacije HDZ-a na kojoj su sudjelovali predsjednik HDZ Split Tomislav Šuta te državni tajnik Tonči Glavina.

Gradonačelnik nema turističku politiku, a u trećoj je godini mandata. Što se tiče suradnje s turističkim dionicima s njima opće ne razgovara dok se javno svađa s investitorima i odbija komunikaciju s članovima gospodarske komore i drugih strukovnih udruga. Radi sve što je moguće da se uništi ugostiteljstvo visoke dodatne vrijednosti, uništio je vrhunske restorane visoke dodane vrijednosti u Gradu Splitu koji su stvarali motiv dolaska gostima visoke platežne moći., stoji u priopćenju.

Ovi gosti koje vidimo na slikama kroz društve mreže nisu gosti koji troše na takvim mjestima. Ako se ne brendiramo s određenim sadržajem, ako se ne obraćamo određenoj strukturi gostiju onda u Splitu dobijemo goste koje sad imamo, dakle goste u tranzitu i mlade partijanere.

U Splitu je uništen sadržaj na Žnjanu, uništen je vrhunski ugostiteljski sadržaj u gradu, a ozbiljni investitorima ne pada na pamet dolazak u Split nakon što vide što se događa. Ako u gradu imamo 40.000 ležaja, a gosti traže mediteranski stil života na otvorenom onda trebamo kreirat dodatne sadržaje. Imamo suludu situaciju u kojoj su gosti smješteni u Splitu, a zbog nedostatka kvalitetne ponude svoje novce troše u susjednim gradovima i općinama, na taj način dobivamo tranzicijski grad, stoji u objavi.

Što ste ponudili turistima ove godine u Splitu? Pogledajmo Pulu na primjer, samo ovo ljeto dovode svjetske mega zvijezde, kao što su Simply red, Florence and the Machine, Robbie Williams i Imagine Dragons te oplemenjuju ponudu cijelim nizom domaćih poznatih zvijezda. Koga je gradonačelnik Puljak doveo ovo ljeto u Split? Neka nam jasno kaže je li Ultra problem grada Splita i želi li je u Splitu? Nije problem jedna svjetska mega manifestacija koju, kao što znamo, nije doveo gradonačelnik Puljak, problem je u mnogim drugima koje nije doveo u Grad Split. Nisu krivi HDZ, SDP i Kerum za ovo što se trenutno događa u Splitu, kriv je isključivo gradonačelnik Puljak.

U konačnici ako želite, prethodne vlasti su ocijenjene za svoja (ne)djela od strane birača, a gradonačelnik je dobio povjerene na osnovu obećanja novog modela i renesanse.
Upravo možemo vidjeti kako renesansa i novi model izgledaju. Nije rješenje policijski sat i policijski grad, rješenje je sadržaj i struktura gostiju kojima neće past napamet radit ove dogovštine u gradu, 
a to je proces kojim se treba bavit svaki dan.

Nećemo dopustiti Puljku i Ivoševiću da unište Split kao turističku destinaciju i da nas vrate nazad u kategoriju tranzicijskog grada! S ovim načinom rada uništit će turizam u gradu Splitu. Njima dvojici da je dat Veneciju sezonu ili dvije bankrotirala bi.

Moramo se trgnuti i ovo sve skupa zajedno promijeniti, upravo zato ćemo organizirat javnu raspravu, okrugli stol, pokazati primjere dobre prakse i što će rezultirati tematskom sjednicom gradskog vijeća. Naš je cilj da nalon tematske sjednice donesemo novi smjer splitskog turizma te Splitu vratiti nekadašnji sjaj, šampiona hrvatskog turizma.

Leave a Comment

Your email address will not be published.