‘NAPIT ĆU VAM SE KRVI‘ Verbalni napad zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića na novinarku Nikolinu Lulić - Kanal 5

‘NAPIT ĆU VAM SE KRVI‘ Verbalni napad zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića na novinarku Nikolinu Lulić

Objava “Prvo stablo posađeno na Marjanu u posljednjih više od 30 godina” osvanula je prije nekoliko dana na službenim Facebook stranicama Grada Splita o sadnji stabala i obnovi Park-šume Marjan.

“Prvi put u mom životu na Marjanu se odvija organizirana sadnja novih stabala šta dovoljno govori o tome kako se dosad skrbilo o plućima grada”, napisao je tim povodom Bojan Ivošević, zamjenik splitskog gradonačelnika.

Na portalu Slobodne Dalmacije ta je teza demantirana objavom činjenica tko je sve, kada i zašto pošumljavao i obnavljao ‘pluća grada’ odnosno Park-šumu Marjan.

Objava tog članak je, čini se, toliko je razbjesnila zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića da je nazvao urednicu Gradske rubrike Nikolinu Lulić i grubo je verbalno napao i izvrijeđao.

Iz “bogatog” repertoara i niza uvreda i prijetnji izdvaja se jednu, a koja je novinarku i urednicu Nikolinu Lulić osobito zgrozila: “Napit ću vam se krvi”(!!??).

Redakcija splitske novine se oglasila priopćenjem;

“Ovo nije prvi put da se splitski dogradonačelnik obrušava na novinare Slobodne Dalmacije i drugih medija nakon objava tekstova koji mu iz nekog razloga “ne sjednu” – dapače, takvi su napadi sve učestaliji, a krug novinara koje je dogradonačelnik Bojan Ivošević verbalno napao – uz povišen ton i uvrede – sve širi.

U svom radu svakodnevno smo izloženi kojekakvim pritiscima, pogotovo u posljednje vrijeme, ali ovakav način “komunikacije” od strane jednog od čelnih ljudi Grada prema novinarima nismo doživjeli. Tim više što smo se prema svim dosadašnjim gradskim čelnicima odnosili jednako, pa tako i prema Bojanu Ivoševiću.

Riječ je o posve neprihvatljivom obliku komuniciranja te nedopustivom pritisku na našu medijsku kuću i njene zaposlenike.

Naš cilj je zaštititi novinarsku profesiju te omogućiti našim novinarima slobodno obavljanje svakodnevnih zadataka. A taj cilj ćemo, budite uvjereni, ispunjavati prateći standarde struke koje smo, između ostalog i sami postavili. Na jednom kulturnom, ljudskom i nadasve pristojnom nivou”, stoji u priopćenju Slobodne Dalmacije.

Leave a Comment

Your email address will not be published.