Najmanji iznos koji ćete moći podići s bankomata kad se uvede euro je 10 eura - Kanal 5

Najmanji iznos koji ćete moći podići s bankomata kad se uvede euro je 10 eura

Kune koje se nalaze na računima građana automatizmom s 1. siječnja 2023. preračunat će se u eure.

Prvog siječnja 2023. godine u Hrvatskoj se uvodi euro, no dva tjedna još će se paralelno u plaćanjima koristiti i kuna i euro, a nakon toga samo euro.

S 1. siječnja bakomati će isplaćivati eure. Dosad je najmanji iznos koji se mogao podići na bakomatima kod većine banaka bio 100 kuna.

ČUVARI TRADICIJENije mogao naći posao, evo što je počeo raditi

Banke Erste Bank, Addiko, RBA, PBZ, ZABA, HPB, Erste Bank, Nova Hrvatska Banka te OTP odgovorile su kako je najmanji iznos apoena koji će se moći podići na njihovim bankomatima biti 10 eura.

Neke banke kreću s manjim apoenima, najveći apoen će biti 50 eura

Iz PBZ-a su dodali kako će se 1. siječnja 2023. isplata eura prvo započeti s manjim apoenima od 10 i 20 eura, a kasnije će se postupno i prema potrebi uvoditi veći apoeni.

Besplatna e-knjižica: Budućnost upravljanja gradilištima

Linker

NETO IZNOSProsječna zagrebačka plaća iznosi 8.863 kune. U jednom sektoru penje se i preko 15.800 kuna

Iz nekih su banaka naveli kako će najveći iznos apoena koji će se moći podići biti 50 eura. To znači da će se, kod dizanja većeg iznosa, isplaćivati više novčanica od 50 eura ili novčanica od 50 eura i kombinacija novčanica manjih apoena.

Od 1. siječnja 2023. bankomati će isključivo isplaćivati eure i kune se više na njima moći podizati. Sav novac koji se nalazi na računima građana automatizmom s 1. siječnja 2023. preračunati u eure.

Leave a Comment

Your email address will not be published.