KRIV JE Nadan Vidošević proglašen krivim za izvlačenje novca u aferi Remorker, osuđen na osam godina zatvora - Kanal 5

KRIV JE Nadan Vidošević proglašen krivim za izvlačenje novca u aferi Remorker, osuđen na osam godina zatvora

Pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević u presudi za izvlačenje novca u tzv. aferi Remorker nepravomoćno je proglašen krivim.

Uz Vidoševića na optuženičkoj klupi je su njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel, bivša voditeljica računovodstva HGK Josipa Miladinov i zamjenica Jasna Mikić.

Četvero suoptuženika za izvlačenje milijuna iz HGK je prije suđenja priznalo nedjela te su osuđeni uglavnom na društveno koristan rad nakon nagodbe s tužiteljstvom. To su ključni akteri tzv. afere Remorker – Igor Premilovac, koji je prvi progovorio kako je preko svoje češke tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune i ‘oprani’ novac uz proviziju vraćao u Hrvatsku te Davor Komerički koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK.

Osim njih sporazumno su osuđeni i Vidoševićeva nekretninska savjetnica Vesna Rodić te Jasna Mrakovčić Grubić koja je priznala da je uz Vidoševića iz HGK izvlačila novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Leave a Comment

Your email address will not be published.