Nacionalni stožer donio je odluku o strožim kontrolama noćnih klubova - Kanal 5

Nacionalni stožer donio je odluku o strožim kontrolama noćnih klubova

Povećanje broja novozaraženih te u posljednja 24 sata 56 novih slučajeva zaraženih koronavirusom povod su za odluku stožera o novim mjerama.

Noćni klubovi su se posljednjih dana pokazali kao mikrožarišta. Zato je nacionalni stožer za civilnu zaštitu na konferenciji za novinare obavijestio da se odlučilo strože kontrolirati neke objekata.

“Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zato smo odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola pridržavanja preporuka za sprečavanje zaraze u noćnim klubovima.”, rekao je Davor Božinović.

“Znači da će inspektori civilne zaštite s policijskim službenicima obilaziti noćne klubove i izvršiti uvid u pridržavanje preporuka. Ako se uoče nedostaci, obavijestit će vlasnika i tražiti trenutačno uklanjanje nedostatka. Ako se bude ponavljalo, onda će se obavijestiti Državni inspektorat.”

“Neslužbeno sam čuo da je jedan od tih klubova na društvenim mrežama obavijestio svoje klijente da zatvaraju i prekidaju s poslovanjem. Da bi se to izbjeglo, trebaju se poštovati mjere, nije nam u interesu represija. U interesu su nam ekonomske aktivnosti jer je to dobro za sve nas. Broj zaposlenih nam je došao do onoga prije koronakrize i zato apeliramo na sve da se što više pridržavamo mjera, a ekonomske aktivnosti će se održati, i turizam, i ostale grane gospodarstva, to mora biti interes svakoga od nas.”, izjavio je Božinović na press konferenciji.

Leave a Comment

Your email address will not be published.