Načelnik Glavnog stožera Robert Hranj uputio pismo predsjedniku, premijeru i ministru obrane - Kanal 5

Načelnik Glavnog stožera Robert Hranj uputio pismo predsjedniku, premijeru i ministru obrane

Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera, nakon tvrdnji da mu na sastanku u Banskim dvorima nije bilo dopušteno govoriti, uputio je pismo predsjedniku Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru obrane Mariju Banožiću.

Ured predsjednika odlučilo je objaviti dopis načelnika Hranja u cijelosti, a kako bi, kako se tvrdi u objavi Ureda predsjednika, javnost dobila točnu informaciju.

“Vezano uz brojne zahtjeve medija da komentiram svoje sudjelovanje na Vijeću za obranu, želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik GS OS RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave sa jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno.Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti.

Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja”, napisao je Hranj u pismu predsjedniku, premijeru i ministru obrane.

Leave a Comment

Your email address will not be published.