Na sprovodu Milana Bandića na Mirogoju jako puno ljudi - Kanal 5

Na sprovodu Milana Bandića na Mirogoju jako puno ljudi

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održava se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj. 

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću upućuju Ljubo Jurčić, prijatelj i suradnik, i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika.

Vjerski obred predvodi svećenik mons. Zlatko Koren.

Na ispraćaju je Bandićeva obitelj, supruga Vesna te kći Anamarija, kao i njegovi brat Drago i sestra Tonka.

Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu prisustvuju i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Veliki gubitak, neće takav više doći. Bio je predobar šef. Bilo je malo galame da se radi, nikad da se ne radi, uvijek da se radi.”, rekao je djelatnik ZET-a. Upitan što očekuje od novog zagrebačkog gradonačelnika, rekao je: “Bit će nam lošije, bolje neće.”

“Kršćanski je doći na sahranu, posebice gradonačelniku glavnog grada. Nemoguće je bilo biti u javnom životu, a ne poznavati Milana Bandića”, rekao je Miroslav Škoro. “Meni je žao što je otišao jedan čovjek velike radne energije.”.

Velik broj djelatnika gradskih tvrtki stiglo je na Mirogoj kako bi uputili posljednji pozdrav gradonačelniku.

Hrvatski sabor je minutom šutnje odao počast umrlom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je u svojoj bogatoj političkoj karijeri pet puta bio biran za saborskog zastupnika.

Bandić je za zastupnika u Hrvatskom saboru biran 2000., 2003., 2008., 2015. i 2016., podsjetio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je Bandićevoj obitelji, prijateljima i suradnicima izrazio iskrenu sućut.

Leave a Comment

Your email address will not be published.