Na naslovnici Voguea manekenka koju je nacrtala umjetna inteligencija - Kanal 5

Na naslovnici Voguea manekenka koju je nacrtala umjetna inteligencija

Žena na naslovnici modnog časopisa Vogue Singapore zapravo ne postoji, ona je projekt umjetne inteligencije i prva AI manekenka na svijetu. Modni časopis prvi se odlučio na takav korak uvrstivši na naslovnicu ožujskog izdanja djelo umjetne inteligencije.

U kampanji naziva “Roots” Vogue istražuje kako će u budućnosti izgledati tradicijski emblemi, a odgovore su pronašli pomoću umjetne inteligencije u suradnji s kreativnim direktorom Varunom Guptom.

Na naslovnici se zapravo pojavljuju tri modela koja predstavljaju kulturološku različitost, a nazvane su Aadhya, Faye i Melur. 

Prve AI manekenke zapravo su kompjutorski generirani avatari koji nose etnografska obilježja, a Vogue je ovim potezom prvi prihvatio izazov novog doba u kojem umjetna inteligencija zauzima sve važnije mjesto.

“Pridružite nam se u trenutku u kojem se moda susreće s AI revolucijom. Dobro došli u Altiverse”, stoji u opisu objave na službenom Instagram profilu.

Iako su AI influenceri već odavnona sceni, modni lider prvi je put predstavio pojam AI manekenke, a hoće li trend zaživjeti ili čak u potpunosti preuzeti modni svijet, ostaje vidjeti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.