MUSLIMA HUSSINI Kad sam joj podigla kapu, vidjela sam da je sva u krvi, krv joj je išla na uši, oči, usta - Kanal 5

MUSLIMA HUSSINI Kad sam joj podigla kapu, vidjela sam da je sva u krvi, krv joj je išla na uši, oči, usta

Europski sud za ljudska prava (ECHR) odlučio je da je istraga o smrti afganistanske djevojčice koja je poginula u naletu vlaka na hrvatsko-srpskoj granici bila neučinkovita te odredio da Hrvatska njezinoj obitelji treba isplatiti 40.000 eura odštete s 16.700 eura sudskih troškova. 

Šestogodišnja afganistanska djevojčica Madina Hussini poginula je u studenom 2017. u naletu vlaka na hrvatsko-srpskoj granici. Sa svojom majkom i obitelji bila u grupi migranata koji su s područja srpske općine Šid pokušavali ući na teritorij Hrvatske, krećući se uz željezničku prugu.

Majka stradale djevojčice Muslima Hussini je u prosincu 2017. godine za N1 govorila o nesreći te je rekla da se sa šestero djece iz Šida u Europsku uniju uputila pješice i Izvan graničnog prijelaza ušetala u Hrvatsku jer je čula da će tu dobiti azil. Kad ih je tepolicija spazila, tvrdi Muslima, nije im ponudila utočište, već ih je strpala u bijeli kombi.

“Odvezli su nas, izbacili iz kombija i policajac nam je pokazao tračnice i rekao: ‘Ovim putem idite nazad u Srbiju!’ .

Udaljili su se tek nekoliko koraka, kada je prugom naišao teretni vlak, a u naletu vlaka ozlijeđena je i njena tada 8-godišnja kći. “Vlak joj je ozlijedio ruku, nogu i leđa. Dala sam joj vode”, rekla je Muslima.

Tada je shvatila da nema njene dvije godine mlađe kćeri Madine. Pronašli su pored tračnica, s licem u tlu.

“Kad sam joj podigla kapu, vidjela sam da je sva u krvi. Krv joj je išla na uši, oči, usta.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.